Service center

Onderhoud is noodzakelijk

Hoewel het onderhoud van een caravan bij veel gebruikers een lage prioriteit heeft, is het toch verstandig om de caravan regelmatig een grote service of onderhoudsbeurt te laten geven. De controle van de remmen, de elektriciteit- en gasinstallatie en van het onderstel (remmen/as/banden) is van belang voor de veiligheid van jezelf en die van anderen.

Ook de verzekeringsmaatschappij kan bij een schadeclaim controleren of de caravan goed is onderhouden, dit i.v.m. de zorgverplichting t.o.v. het verzekerde object.

Bij normaal gebruik is het voldoende om de caravan om de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven. Bij intensief gebruik kun je dit beter jaarlijks doen. Zelfs als de caravan maar weinig wordt gebruikt is onderhoud nodig. Want ook bij stilstand van de caravan verslechteren vitale delen zoals remmen, schokdempers, gasslangen etc.

Bij het plannen van een onderhoudsbeurt dien je er rekening mee te houden dat het in het voorjaar bij de meeste caravanbedrijven erg druk is. Wacht daarom niet tot het laatste moment. Je kunt de caravan ook voordat deze de winterstalling ingaat een beurt laten geven. Een aantal caravanbedrijven stimuleren dit met lagere tarieven buiten het seizoen.

Klein onderhoud aan je caravan kun je zelf verrichten.

Wat houdt een servicebeurt in:

Opbouw
Controle van rangeergrepen – wettelijk verplichte voorzieningen als reflectoren en kentekenplaat – optische controle van verborgen gebreken en/of schade aan de opbouw.

Gasinstallatie
Uitgebreide controle en duurtest van de gehele gasinstallatie, van gasfles tot en met alle gasgebruikende toestellen.

Diversen (tegen meerprijs)
Balanceren van de wielen – controle en onderhoud cassettetoilet – controle met vloeistof van de watervoorzieningen – controle en afstelling van accessoires als; boiler – caravanmover – TV-antenne en dergelijke.

Niet alleen caravans maar ook het uitlijnen, repareren en service van trailers behoort tot onze mogelijkheden
Niet alleen caravans maar ook het uitlijnen en repareren van trailers behoort tot onze mogelijkheden